Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet mielony z ryżem i marchewką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
ryż 1o dag
marchew 1 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 5 szt
jajko 1 szt
czosnek 1 ząbek
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
musztarda ostra do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet mielony z ryżem i marchewką

Ryż i marchewkę ugotować na pół miękko w osolonej wodzie. Mięso mielone włożyć do miski, wsypać zimny ugotowany ryż, drobno pokrojoną marchewkę, posiekaną cebulę razem ze szczypiorem, przeciśnięty przez praskę czosnek, wbić jajko. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, ostrą musztardą i mieloną gałką muszkatołową. Wszystko dokładnie wyrobić. Z masy mięsnej formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rumiano z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 18.12.2012 09:10
chętnie zrobię
IlonaAlbertos 22.08.2012 22:58
Robię podobne- są pyszne.
Wacław 29.11.2011 08:37
wyśmienite !
ziutula
ziutula 29.11.2011 01:00
lubię do chlebka na zimno
[email protected] 17.11.2011 14:57
robie takie tylko bez miesa mielonego :)
Iwona51
Iwona51 10.11.2011 08:03
fajny przepis
gołąbeczek 09.11.2011 23:24
ale bym schrupał- bardzo apetycznie wyglądają :)
iziona 09.11.2011 09:01
Robię bardzo podobne, moje dzieci je lubią z sosem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak