Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z buraczkami, orzechami i szpinakiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki czerwone 4 sztuki
szpinak świeży 200 g
orzechy włoskie 70 g
musztarda 1 łyżka
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
sok pomarańczowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z buraczkami, orzechami i szpinakiem

Buraki obrać, pokroić w plasterki i zagotować w lekko posłodzonej wodzie z dodatkiem soku z cytryny, aż będą miękkie. Pod koniec gotowania, posolić.
Na talerzu ułożyć ugotowane plastry buraczków, posypać świeżymi liścmi szpinaku i garścią orzechów włoskich. Z pozostałych składników wymieszać dip, którym polać sałatkę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 20.04.2012 08:33
super
gosia47-47 09.11.2011 07:45
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak