Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żabie udka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Żabie udka 72 sztuki
masło 100 gram
mąka 150 gram
śmietana 40 ml
żółtko jajek 3 sztuki
cytryny 2 sztuki
szalotki 4 sztuki
czosnek 1 główka
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki gaść
piwo jasne 50 ml
wino białe wytrawne 750 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Żabie udka

Żabie udka włóż do garnka i podlej piwem. Po 2 godzinach należy je wyciągnąć. Udka musimy obtoczyć w mące. Na gorącym maśle szklimy szalotki i czosnek.Następnie na cebuli układamy udka. Smażymy 10 minut, delikatnie mieszając od czasu do czasu (udka nie powinny się przyrumienić). Doprawiamy solą i pieprzem. Zalewamy winem.
W kubeczku mieszamy śmietanę i jajko. Dodajemy do udek. Na koniec wlewamy sok z cytryn.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 26.02.2012 17:33
super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak