Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto kakaowe z brzoskwiniami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płatki migdałowe 1/2 opakowania
brzoskwinie 4 szt
kako 1 łyzka
cukier waniliowy 1 szt
jogurt naturalny 150 ml
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
mąka pszenna 2 szklanki
cukier kryształ 1 szklanka
jajko 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kakaowe z brzoskwiniami

Margarynę ropuszczamy w garnuszku i odstawiamy. W osobnej misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Jajka ucieramy z cukrami na puch.Do jajek dodajemy etapami mąkę i margarynę nie przerywając mieszania. Ciasto przelewamy do kwadratowej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Brzoskwinie kroimy na kawałeczki i układamy na cieście. Posypujemy migdałami i pieczemy w 180 C około 40 minut

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 05.07.2012 11:26
musi być pyszne
Olaa 27.11.2011 21:46
pyszne
1j1o1l1a1 09.11.2011 14:05
apetyczne
Jolanta40 09.11.2011 09:20
dziękuję :)
stokrotka 08.11.2011 22:33
super
treonina 08.11.2011 22:28
ale jestem głodna...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak