Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarta z borówkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 250 gram
masło 50 gram
cukier waniliowy 1 opakowanie
śmietana 30% 200 ml
borówki do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: tarta z borówkami

Kroki postępowania

1
Śmietanę ubić z odrobiną cukru. Z mąki, masła, cukru i odrobiny zimnej wody wyrobić ciasto. Wyłożyć nim formę. Po nakłuwać. Piec ok 25 min w 180 stopniach.
Krok 1 - tarta z borówkami foto
2
Na upieczone ciasto wyłożyć masę.
Krok 2 - tarta z borówkami foto
3
Udekorować borówkami. odstawić do lodówki na 2 godziny
Krok 3 - tarta z borówkami foto
4
Podawać schłodzone
Krok 4 - tarta z borówkami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 23.12.2012 21:30
po co ubijać śmietankę przed upieczeniem ciasta ?
amicus 27.06.2012 12:49
cudo
Dorota59 09.11.2011 09:07
ekstra
Anna146 09.11.2011 07:27
wygląda bardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak