Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka fasolowa z boczkiem 2

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzony boczek 15 dag
jabłko 1
ocet balsamiczny 3 łyżki
oliwa 3 łyżki
pestki z dyni 15 dag
koperek 2 łyżki
sól
pieprz
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka fasolowa z boczkiem 2

Do fasoli dodajemy pokrojone w kostkę jabłko, posiekaną cebulę, ocet i oliwę. Mieszankę odstawiamy na 30 minut. Boczek pokrojony w kostkę wysmażamy na patelni dodając na koniec pestki z dyni. Wszystkie składniki ze sobą łączymy, doprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Mieszamy i przed podaniem posypujemy koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak