Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z bitą śmietaną

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 150 g
jajko 1 szt
masło 70 g
cukier 70 g
woda 1 łyżka
śmietana 30% 1 opakowanie
posypka czekoladowa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z bitą śmietaną

Mąkę wysypujemy na stolnicę. Usypujemy z niej kopczyk z wgłębieniem w środku, w które wbijamy jajko. Dodajemy cukier i miękke ( o temp. pokojowej) masło pokrojone na mniejsze kawałki. Wyrabiamy ciasto aż osiągnie jednolitą konsystencję. Wstawiamy do lodówki na 30 minut. Blachę nacieramy masłem i nakładamy ciasto. Pieczemy w temp. 190 C aż się dobrze przyrumieni. Odstawiamy do ostygnięcia.
Śmietanę ubijamy na sztywno z 2 łyzkami cukru. Układamy na ostudzone babeczki i posypujemy posypką czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 07.01.2012 10:38
dziękuję :)
Sarenka 07.01.2012 08:37
śliczne babeczki
Justyna Jussstiii 14.11.2011 15:10
super
Jolanta40 09.11.2011 09:22
ja niestety też :)
treonina 08.11.2011 22:28
jak ja lubię takie babeczki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak