Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczaw a la szpinak

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

młody szpinak 80 dkg
masło 2 łyżki
mleko 1/2 szkl
śmietana 3 łyżki
mąka 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
sól do smaku
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Szczaw a la szpinak

Szczaw dokładnie opłukać,drobno posiekać,w rondlu stopić masło,włożyć szczaw,posolić,udusić pod przykryciem przez 15 minut,następnie wymieszać dokładnie mleko ze śmietaną,mąką,cukrem i wlać do szczawiu,wymieszać ,chwilę trzymać na małym ogniu,podawać posypany usiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak