Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona biała kiełbasa w winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa biała 80 dkg
wino czerwone wytrawne 1 szkl
żurawina słoiczek mały
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
Goździki całe Prymat kilka
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona biała kiełbasa w winie

Kiełbasę posmarować olejem i ułożyć w naczyniu żaroodpornym,podlać winem,dodać liście laurowe , gożdziki,wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez pół godziny,następnie wyjąć formę z piekarnika ,pokroić kiełbasę i posmarować żurawiną,ponownie wstawić do piekarnika i piec jeszcze przez następne pół godziny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 29.11.2011 20:53
fajny pomysł:)
Dorota59 12.11.2011 20:16
wyśmienita

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak