Kotleciki ziemniaczane z sosem pieczarkowym

Kotleciki ziemniaczane z sosem pieczarkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1/2 kg
  • pieczarki

    20 dag
  • cebula

    2 sztuki
  • jajko

  • bułka tarta

  • olej

  • śmietana

    3 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować i zmielić. Dodać pokrojona w kosteczkę cebulę i jajko. Popieprzyć i wymieszać. Następnie formować kotleciki i obtoczyć je w bułce tartej. Pokrojone pieczarki udusić z cebulką posolić i popieprzyć do smaku. Kopiasta łyżkę mąki rozmieszać w szklance zimnej wody wlać do pieczarek i gotować chwilę na małym ogniu. Na koniec dodać 3 łyżki śmietany. Kotleciki smażymy na gorącym oleju i podajemy ciepłe polane polane sosem pieczarkowym. Super smakują z kiełbaską grillowaną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kotlet

13.11.2011 17:32
apetyczne

Ewelina47

01.02.2011 09:37
uwielbiam sos pieczarkowy

beatkaa153

06.10.2010 22:03
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat