Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skorzonera z wody

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

skorzonery 3/4 kg
mąka 1 łyżka
masło 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
olej 1 łyżka
Kwas cytrynowy Prymat 1 sztuka
cukier 1 szczypta
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Skorzonera z wody

korzonki skorzonry kilkakrotni umyć szczotką zalać zimną wodą i zostawić na 1/2 godziny następnie oskrobać skrobaczką do ziemniaków i włozyć do lekko zakwaszonej wody w emaliowanym garnku zagoować wodą posolić lekko ocukrzyć wlać do niej plaską łyżkę mąki rozprowadzonej w małej ilości zimnej wody i 1 łyżką oleju skorzonerę oplukać włożyć do garnka przykryć i ugotować do miękkości odcedzić ułożyć na wygrzanym półmisku polać bułką zrumienioną w maśle

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak