Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tuńczyk z dynią

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk 60 dag
sos sojowy 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
olej 1 łyżeczka
musztarda 1 łyżeczka
cytryna 1
pestki dyni 5

Przepis i sposób przygotowania na: Tuńczyk z dynią

Cukier, musztardę, sos sojowy i olej mieszamy by następnie tak uzyskaną marynatą polać kawałki tuńczyka. Rybę wstawiamy na pół godziny do lodówki. Po czym kawałki tuńczyka wykładamy na wysmarowaną masłem folię aluminiową, zawijamy, układamy na blasze i zapiekamy w temp. 180 stopni. Przed podaniem dekorujemy pestkami dyni i skrapiamy sokiem cytrynowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak