Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z czerwonej kapusty

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 kg
śliwki suszone 100 gram
morele suszone 100 gram
rodzunki 100 gram
sos sojowy 1 łyżka
jabłko winne 1 sztuka
cebula 2 sztuki
olej 3 łyżki
Goździki całe Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z czerwonej kapusty

Poszatkowaną kapustę zalewamy wrzątkiem i odcedzamy. Suszone owoce pokrojone w paski moczymy 20 minut w gorącej wodzie. W garnku szklimy na oleju pokrojoną w drobną kostkę cebulę i jabłko. Dusimy pilnując, by się nie przypaliło., a gdy owoce stracą surowość,dodajemy kapustę. Zalewamy wrzącą wodą ( ok. pół litra) i dusimy na małym ogniu często mieszając 20-40 minut, w zależności od tego, jaką chcemy mieć kapustę: jędrną czy bardziej rozpadającą się. Do bigosu można dodać mięso, które pozostanie po świętach lub wędliny ( pokrojone w małe kawałeczki )

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tyszak 05.08.2012 17:32
kapusta jest to teraz do roboty :)
Maspex 15.11.2011 03:48
mniam mniam
Tyska 13.11.2011 18:49
bardzo dobry
suzana 08.11.2011 19:43
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak