Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie z majonezem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety śledziowe 50 dag
cebula 3 sztuki
buraki czerwone 3 sztuki
ziemniaki 4 sztuki
marchew 4 sztuki
jaja 4
natka pietruszki
majonez 1 słoik
sok z cytryny
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie z majonezem

Filety śledziowe wymoczyć w wodzie, jajka ugotować na twardo, natomiast marchew, ziemniaki i buraki ugotować w mundurkach i potem obrać i zetrzeć na tartce z grubymi otworami. Na dno wysokiej i dość dużej salaterki wyłożyć warstwę pokrojonych śledzi - skropić je sokiem z cytryny i posypać pokrojoną natką pietruszki. Na to wykładamy pokrojoną drobno cebulę, na nie posiekane 2 jajka, następnie marchewkę, ziemniaki, natka pietruszki, buraki polane sokiem z cytryny i kolejne 2 jajka Każdą warstwę lekko solimy i smarujemy majonezem Tak przygotowaną sałatkę wstawiamy do lodówki i po schłodzeniu kroimy tak, aby na talerzu znalazła się każda warstwa sałatki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edyta31 16.10.2011 23:49
świetny
Tahitha 17.02.2011 12:41
Też robię śledzie z majonezem ale troszeczkę inaczej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak