Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto marchewkowe

3.0
(19)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 3 sztuki
jajko 5 sztuk
cukier trzcinowy 300 gramów
mąka pszenna 2 szklanki
mąka ziemniaczna 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka
margaryna 200 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto marchewkowe

Marchewkę trzemy na tarce o małych oczkach. Mąki mieszamy z sodą, proszkiem do pieczenia i cynamonem. Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę. Nie przerywając mieszania dodajemy rozpuszczoną margarynę i startą marchewkę. Dodajemy mąkę i mieszamy. Masę przelewamy do formy 20x30 cm, wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach około 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

slonko888 17.03.2016 05:58
nie ma w składnikach mowy o margarynie w przepisie sie pojawia pytanie ile tej margaryny? ;)
Ada-Gaba 04.05.2015 22:00
fajny przepis
Jolanta40 21.01.2012 21:54
Aniu, polecam, bo bardzo polubiliśmy to ciasto
Anna771 21.01.2012 19:13
słyszałam że jest dobre, ale nie miałam jeszcze okazji spróbować
Jolanta40 17.11.2011 23:13
w cieście nie czuć smaku marchwi
kriso 16.11.2011 19:59
fajny przepis
1j1o1l1a1 09.11.2011 14:29
wolę zwykłe ciasta...marchewka mi nie odpowiada:( ale widzę, że często pojawiają się przepisy na marchewkowe wypieki.. wyglada apetycznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak