Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz warzywno- mięsny

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 500 g
mąki pszennej 1 łyżka
bulion 1 kostka
warzywa mrożone 1 (na patelnię)
ketchup 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz warzywno- mięsny

Mięso kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka . Zalewamy wodą i dodajemy kostkę bulionową. Gotujemy około 15 minut na małym ogniu .Do gotującego mięsa dodajemy zamrożone warzywa. Gotujemy aż warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania dodajemy ketchup. W osobnej misce rozcieramy mąkę z wodą i dolewamy do gulaszu ciągle mieszając. Można dodatkowo dodać odrobinę śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 07.12.2011 00:26
dobre
kriso 21.11.2011 19:39
rewelacja
Jolanta40 16.11.2011 10:07
dziękuję
Kamila/kami007 16.11.2011 00:30
ciekawy pomysł:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak