Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowe misz-masz II

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1 litr
marchew 2 szt.
pietruszka 1 szt.
seler korzeniowy 0,5 szt.
ryż 200 gram
sól do smaku
masło 1 łyżka
kminek 0,5 łyżeczki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 0,5 łyżeczki
śmietana 2 łyżki
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowe misz-masz II

Wodę zagotowac ze szczyptą soli. Dodać obrane i pokrojone w paski warzywa - marchew, korzeń pietruszki oraz seler. Gdy warzywa bedą już miekkie dodać ryż, kostkę rosołową, lubczyk, kminek oraz gałkę muszkatołową. Wymieszać. Gotować do miekkości ryżu. Zdjąc z ognia, dodać masło, wymieszać. Zabielić śmietanką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DanutaS 15.02.2012 18:33
ryż i marchew to coś dla mnie
Ada-Gaba 05.01.2012 11:13
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak