Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki plus jabłka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 300 gram
mąka krupczatka 3 łyżki
mleko 100 ml
śmietana 1 łyżka
cukier drobny 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżeczka
sól 0,5 łyżeczki
jabłko kwaśne 3 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki plus jabłka

Buraki obrać, ugotować w całości. Po ugotowaniu odcedzić, ostudzić, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce, dodać do startych buraków. Dodać cukier, sól i sok z cytryny. Mąkę, śmietanę i mleko połączyć -bardzo starannie wymieszać. Dodać do buraków. Zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak