Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Letnie wazywa faszerowane łososiem z kolendrą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z łososia 400 gram
obrana marchew 1 sztuka
cukinia 1 sztuka
obrane małe kalarepy 4 sztuki
małe ziemniaki 4 sztuki
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 sztuka
oliwa 3 łyżki
świeża i suszona kolendra
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Letnie wazywa faszerowane łososiem z kolendrą

Fileta z łososia pokrój w małą kostkę, posól, oprósz pieprzem i zamarynuj z łyżką oliwy. Marchew i cukinię pokrój w słupki wysokości 4 cm, wydrąż je łyżeczką, tak, aby nie naruszyć spodu. Marchew, kalarepę i ziemniaki blanszuj w osolonym wrzątku przez 15 minut, a cukinię przez 5 minut. Pozostałe części warzyw drobno zmiel wraz z cebulą dymką, podsmaż na oliwie przez 10 minut, dopraw do smaku solą, pieprzem i szczyptą suszonej kolendry. Następnie posyp posiekaną świeżą kolendrą i ostudź. Zmielone warzywa wymieszaj delikatnie z mięsem ryby i nałóż farsz do wydrążonych kawałków marchwi i cukinii. Faszerowane warzywa ułóż na posmarowanej oliwą tacce do grillowania, piecz przez 20 minut, skrapiając wodą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 25.01.2012 09:42
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak