Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki po staropolsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1/2 kg
cebula biała 2 szt
czosnek 1 ząbek
Pieprz biały mielony Prymat
oliwa
przecier pomidorowy 1 łyżka
sól
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki po staropolsku

Schab tniemy na plasterki ok 1 cm i lekko rozbijamy .Solimy doprawiamy pieprzem i otaczamy w mące . smażymy na złoty kolor z obu stron .Lekko podlewamy wodą z rozpuszczoną kostką bulionową i dusimy pod przykryciem . Na drugiej patelni na rozgrzanym maśle smażymy pokrojoną w piórka cebulę ,solimy ją dodajemy pieprzu do smaku . Gdy cebula jest miękka dodajemy do niej przecier pomidorowy i wyciśnięty czosnek ,mieszamy -podsmażamy . Gdy bulion w bitkach się zredukuje dodajemy do nich podsmażoną cebule z przecierem .Mieszamy i razem dusimy jeszcze chwilkę .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak