Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w miodzie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1,5 kg
słoiczek miodu 1
czosnek 5 główek

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w miodzie

Umyć żeberka, pokroić na kawałki (takie na 2 -3 żeberka), włożyć do miski. Czosnek obrać, zmiażdżyć w wyciskarce bezpośrednio wyciskając na mięso, wymieszać. Na to wszystko wylać miód, porządnie wymieszać. Zostawić w lodówce na noc.Mięso poukładać na blaszce i piec w temp. 180 st. C przez ok. 1,5 h Po upieczeniu żeberka wyjąć do miski, do tłuszczu pozostałego na blaszce wlać ketchup.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak