fasola z pomidorami

fasola z pomidorami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola Jaś

    400 gram
  • pomidory

    400 gram
  • cebule

    2 sztuki
  • oliwa z oliwek

    2 lyzki
  • mąka

    1 lyzka
  • sól, cukier, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasole pluczemy,zalewamy zimna woda przegotowana woda i odstawiamy na 6 godzinn do namoczenia.Nastepnie odcedzamy,zalewamy swieza woda i gotujemy 10 minut od chwili gdy zawrze i ponownie odcedzamy.
Fasole zalewamy 1 litrem wrzatku solimy i gotujemy 1 godzine.Pomidory pluczemy i kroimy.Cebule obieramy i siekamy.Przesmazamy na oliwie,dodajemy pomidory i smazymy do 10 minut.Przecieramy przez sito.
Dofasoli dodajemy cebule z pomidorami,oproszamy maka.Doprawiamy do smaku i dusimy 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gosia561

20.09.2011 22:44
świetna fasolka

buksiak12

29.09.2010 11:50
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat