Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karmelizowane gruszki z bitą śmietaną

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 3 sztuki
miód 3 łyżki
śmietana kremówka 1/2 litra
cukier puder 3 łyżki
śmietan fix 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Karmelizowane gruszki z bitą śmietaną

Kroki postępowania

1
Miód wlać na suchą patelnię i podgrzewać, aż zacznie zmieniać kolor na brązowy. Gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do skarmelizowanego miodu i smażyć na dużym ogniu, aż płyn odparuje.
Krok 1 - Karmelizowane gruszki z bitą śmietaną foto
2
Gruszki przełożyć do miseczek.
Krok 2 - Karmelizowane gruszki z bitą śmietaną foto
3
Śmietanę ubić, dodać do niej cukier puder i śmietan-fix, wymieszać.
Krok 3 - Karmelizowane gruszki z bitą śmietaną foto
4
Śmietanę wyłożyć na gruszki. Dowolnie udekorować.
Krok 4 - Karmelizowane gruszki z bitą śmietaną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 21.01.2014 09:52
Przepyszny deserek :)
Magdalena/26Mooi 17.11.2011 11:47
rewelacyjny przepis
Magdalena/26Mooi 17.11.2011 11:47
rewelacyjny przepis
alaaa 08.11.2011 19:09
łał pyszny deserek
alaaa 08.11.2011 19:08
łał pyszny deserek
Mysiunia 08.11.2011 16:54
swietne te slodkości:)
BernadettaP 08.11.2011 14:55
To lubię :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak