Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krokiety z grochu włoskiego

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 3 ząbki
sól do smaku
jajko 1 sztuka
woda 1 łyżka
mąka 1/4 szkl
olej do smażenia trochę
ciecierzyca 1 szkl
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: krokiety z grochu włoskiego

1. Groch przebrać, dokładnie wypłukać, namoczyć w zimnej wodzie na noc. Odcedzić, zemleć dwa razy Do grochu dodać czosnek, sól, chili lub paprykę, jajo i wodę, wymieszać.W rondlu rozgrzać olej. Biorąc po 1 łyżce masy grochowej, formować na desce posypanej mąką, małe, grube krokiety.Smażyć w mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor przez 3 mirr.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak