Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paluszki ziemniaczane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 2 sztuki
mąka 2 łyżki
jajko 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 1.5 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: paluszki ziemniaczane

Ziemniaki starannie umyć, ugotować w mundurkach w osolonej wodzie. Ostudzić i obrać.Ziemniaki zemleć w maszynce lub utłuc tłuczkiem na jednolitą masę.
Zagnieść ciasto z ziemniaków, sera, mąki i ubitego jaja z dodatkiem soli i pieprzu.
Uformować z ciasta paluszki:Smażyć je w dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak