Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekana fasola szparagowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola szparagowa 250 gram
jajko ugotowane na twardo 6 sztuk
mleko ciepłe 2 szklanki
masło 4 Łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
cebula 1 siekana

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekana fasola szparagowa

Fasolkę wymyć, usunąć włókna i ogonki, pokroić w paski, włożyć do wrzątku, gotować, aż będzie prawie miękką Cebulę smażyć na rozgrzanym maśle, aż będzie szklista, wsypać mąkę, mieszając podgrzewać przez minutę. Ciągle mieszając wlewać mleko, doprowadzić do wrzenia, dodać sól pieprz, zieleninę, gotować na małym ogniu przez 2-3 min. W garnku lub żaroodpornym naczyniu układać warstwami fasolę i jaja, polewając sosem. Zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak