Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy wołowe z ogórkiem i pomidorami

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 4 plastry
korniszony 10 dkg
cebula biała 35 dkg
mielone mięso 5 dkg
bekon 8 plastrów
pomidory 80 dkg
bulion 1 szklanka
olej 2 łyżki
śmietana 3 łyżki
natka pietruszki 1 pęczek
bazylia świeża
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy wołowe z ogórkiem i pomidorami

Cebulę oczyścić, połowę posiekać, resztę pokroić na kawałki. Ogórki pokroić w słupki. Mięso wyrobić z papryką, siekaną natką pietruszki, solą i pieprzem. Bekon pokroić w paski. Pomidory umyć; 15 dkg pokroić w cząstki, resztę na kawałki. Kotlety umyć, osuszyć, rozbić, doprawić, posmarować masą mięsną. Wyłożyć ogórki, plastry cebuli, bekon i cząstki pomidorów, zwinąć i spiąć. Obsmażyć na oleju, dodać kawałki cebuli, poddusić. Wlać bulion, dusić ok. 90 minut. Zrazy wyjąć, odstawić w ciepłe miejsce. Sos wymieszać ze śmietaną, zagotować. DOdać resztę pomidorów i zrazy, dusić 5 minut, doprawić. Wyłożyć na półmisek, ozdobić bazylią. Podawać ze smażonymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 10.10.2011 12:39
mniam mniam
Katarzyna158 01.07.2010 22:24
uwielbiam zrazy, ten przepis napewno spróbuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak