Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kebab-mięso

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 500 gram
cebula biała 2 szt.
jajko 1 szt.
sól do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kebab-mięso

Wyrobić dokładnie mięso z surowym jajkiem, solą, pieprzem, kminkiem, papryką mieloną. Ułożyć je na misce, przykryć i wstawić na kilka godzin do lodówki. Następnie formować wałeczki o dł. około 10 cm, szer. 3 cm. Upiec w nagrzanym piekarniku 160 st. Podawać z pieczywem i ogórkami korniszonymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak