Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suszone grzyby w postaci sosu ze świeżą natką pietruszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 250 ml
mąka 50 gram
sól do smaku
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku
natka pietruszki 3 łyżki
przyprawa do potraw Kucharek 2 łyżki
grzyby suszone 400 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Suszone grzyby w postaci sosu ze świeżą natką pietruszki

Grzyby namoczyć w wodzie około 2 godz. i w tej samej wodzie nalezy je ugotować. Wywar z grzybów odparować do 200 ml. Rozmieszać mąkę z ostudzonym wywarem z grzybów, dodać drobno posiekane grzybki, dodać sól, świezo zmielony pieprz, natkę, przyprawę Kucharek i zagotować. Zestawić z ognia, dodać śmietankę, wymieszać. Idealnie pasuje do ziemniaczków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak