Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane kabaczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kabaczki 1 kg
mięso mielone 400 gram
cebula biała 1 szt.
masło 2 łyżki
jajko 1 szt.
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku
woda 200 ml
Natka pietruszki suszona Prymat 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 7 łyżek
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane kabaczki

Kabaczki należy obrać, pokroić wzdłuż na 2 części, usunąć pestki, oraz miąższ, posolić. Przyrządzić mięso: dodać bułkę tartą, cebulę, masło, jajo, przyprawy, wyrobić rękoma.Nakładać do kabaczków. Układać w naczyniu żaroodporonym, zalać wodą. Piec w nagrzanym piekarniku do 160 st. około 20-35 min. (w zależności od piekarnika). Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DanutaS 16.02.2012 09:57
muszę w końcu wypróbować kabaczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak