Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki lotaryńskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z 1/2 cytryny
ser pleśniowy 15 dkg
masło 1 łyżka
kwaśna śmietana 3 łyżki
sól, pieprz, cukier do smaku
gruszki 4 zielone
orzechy włoskie 1 garść
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki lotaryńskie

Gruszki obrać, przekroić na połowy i usunąć gniazda nasienne. Skropić je sokiem z cytryny, aby nie ściemniały. Ser rozdrobnić i utrzeć, a jeszcze lepiej zmiksować z masłem i śmietaną. Wymieszać z zieleniną i doprawić do smaku. Gruszki nadziać kremem serowym i posypać orzechami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Miki 29.03.2012 11:33
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak