Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone purée

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 3 średnie
masło 1 łyżka
śmietana 30% 4-5 łyżki
mleko ile potrzeba
koperek 1/2 pęczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone purée

Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy, dodajemy masło, śmietanę oraz mleko i dokładnie ugniatamy tłuczkiem do ziemniaków. Dodajemy drobno posiekany koperek i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 23.01.2012 17:44
Tylko robić je.
gusia1000 23.01.2012 17:44
Tylko robić je.
barbara11561 12.01.2012 21:19
pyszne
pacpaw 08.11.2011 20:19
fajne warkocze wyszły
Jarlin 08.11.2011 10:40
Super podane !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak