Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa bogracz

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kukurydza w puszce 1 szt
kapusta biała 1/4 szt
czosnek 2 ząbki
przecier pomidorowy 1 łyżka
schab bez kości 1/2 kg
kiełbasa 1 laska
pieprz
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
ziemniak 2 szt
papryka czerwona 1 szt
bulion 1 kostka
ogórki 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa bogracz

W garnku gotujemy wodę z dodatkiem kostek rosołowych . Dodajemy starte na tarce duże oczka warzywa -marchew,pietruszkę . Gotujemy ok 10 min .Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i posiekana kapustę .m Gotujemy do miękkości . Dodajemy pokrojoną drobno czerwona paprykę W drugim garnku gotujemy schab ,po ugotowaniu rwiemy go na kawałki i dodajemy do zupy . Dodajemy także łyżkę przecieru ,pokrojoną kiełbasę . Na koniec pokrojone w kostkę korniszony i odcedzoną kukurydzę .Na koniec dodajemy wyciśnięty czosnek i doprawiamy przyprawą w płynie i pieprzem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 04.01.2012 18:28
pycha
Justyna Jussstiii 09.11.2011 09:24
super
iwa643 08.11.2011 06:08
Można zaciagnąć śmietaną i mąką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak