Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czarne kluski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 0,5 kg
mąka 1 szklanka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: czarne kluski

Ziemniaki obrać i zetrzeć. Odlać odstały sok. Dodać mąkę do uzyskania średnio gęstej masy. Nabierać na łyżkę kawałki masy, wielkość zależnie od upodobania.Gotować w osolonej wodzie do wypłynięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Hefalump 09.11.2011 09:14
Ale u mnie w domu zawsze nazywano je czarnymi :)
SmacznaPyza 08.11.2011 13:25
kluski co najwyżej wychodzą szare....
SmacznaPyza 08.11.2011 13:25
kluski co najwyżej wychodzą szare....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak