Spirale z łososia norweskiego i grillowanych warzyw

Spirale z łososia norweskiego i grillowanych warzyw

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    2 sztuki
  • bakłażan

    1 sztuka
  • oliwa z oliwek

    1/2 szklanki
  • zioła prowansalkie Prymat

  • sól, świeżo mielony pieprz

    do smaku
  • filet z łososia

    600 gram
  • papryka czerwona

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łososia pokrój na 4-centymetrowe kawałki. Cukinię i bakłażan pokrój w cienkie plastry tej samej szerokości, posmaruj oliwą z oliwek i grilluj z obu stron nie dłużej niż 3 minuty, aby zachowały chrupkość. Kawałek łososia norweskiego ułóż na desce do krojenia, posyp solą, świeżo mielonym pieprzem i ziołami prowansalskimi, następnie nakryj go płatkiem bakłażana i cukinii. Na jednym końcu połóż kawałek czerwonej papryki, a następnie całość zwiń i zepnij drewnianym patyczkiem. Spiralę z łososia i warzyw polej oliwą z oliwek, odłóż do głębokiego talerza, aby dobrze nasiąkła oliwą, a tymczasem uformuj roladki z pozostałych kawałków łososia. Spirale z łososia norweskiego grilluj z obu stron po 3 minuty w pozycji stojącej, na lekkim ogniu, z dala od rozżarzonych węgli.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mala2021

22.08.2011 09:28
super przepis

Jolanta40

24.07.2011 08:42
smakowity przepis

Motorek

25.06.2011 21:50
smaczne

Iwona51

07.06.2011 13:53
mniam

mela251

28.06.2010 09:43
rewelacja

lucyna15

28.06.2010 09:41
swietne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat