Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewa czekoladowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada gorzka 1 tabliczka
cukier (lub bez cukru gdy dodajemy mleczną czekoladę) 3 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
mleko 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Polewa czekoladowa

Rozgrzać mleko lub śmietanę i dodać połamaną czekoladę Gdy masa się całkiem rozpuści dodać cukier i żelatynę rozrobioną w małej ilości wody Masy już nie należy gotować Przestudzić i kiedy zacznie już gęstnieć polać ciasto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 02.02.2013 22:43
super
ziutula
ziutula 01.01.2012 22:25
dobre do ciast...
ilka_86 01.05.2011 14:42
super
jolaxa 28.01.2011 17:01
pycha:)
iwona332 16.10.2010 11:01
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak