Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek migdałowy z białą czekoladą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały 30 dkg
cukier drobny 13 dkg
masło 15 dkg
jajko 1 szt
cukier waniliowy 1 opakowanie
mąka tortowa 30 dkg
biała czekolada 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek migdałowy z białą czekoladą

Z podanej ilości masła odłożyc 1 łyżkę. Migdały sparzyc i obrac, odłożyc garśc do dekoracji a resztę grubo posiekac. Z męki, masła, cukru, cukru waniliowego, jajka i posiekanych migdałów zagnieśc kruche ciasto. Rozwałkowac na grubośc około 3cm i włożyc na wysmarowaną tłuszczem blaszkę. Odebrane masło roztopic i posmarowac pędzelkiem wierzch ciasta. Upiec na złoty kolor. Czekoladę rozpuścic dodając odrobinę mleka lub przygotowac polewę. Ostudzone ciasto polac czekoladą i ozdobic migdałami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olaa 30.11.2011 09:33
pyszny
buksiak12 11.09.2010 17:15
aż ślinka leci
buksiak12 11.09.2010 17:15
aż ślinka leci
buksiak12 11.09.2010 17:15
aż ślinka leci
Dorota71 11.09.2010 16:25
mniam mniam mniam
Dorota71 11.09.2010 16:25
mniam mniam mniam
Emilia22 11.09.2010 15:47
super przepis
Emilia22 11.09.2010 15:47
super przepis
Emilia22 11.09.2010 15:47
super przepis
Ela20 28.06.2010 10:43
Fajny i łatwy mazurek.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak