Mazurek migdałowy z białą czekoladą

Mazurek migdałowy z białą czekoladą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • migdały

    30 dkg
  • cukier drobny

    13 dkg
  • masło

    15 dkg
  • jajko

    1 szt
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • mąka tortowa

    30 dkg
  • biała czekolada

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z podanej ilości masła odłożyc 1 łyżkę. Migdały sparzyc i obrac, odłożyc garśc do dekoracji a resztę grubo posiekac. Z męki, masła, cukru, cukru waniliowego, jajka i posiekanych migdałów zagnieśc kruche ciasto. Rozwałkowac na grubośc około 3cm i włożyc na wysmarowaną tłuszczem blaszkę. Odebrane masło roztopic i posmarowac pędzelkiem wierzch ciasta. Upiec na złoty kolor. Czekoladę rozpuścic dodając odrobinę mleka lub przygotowac polewę. Ostudzone ciasto polac czekoladą i ozdobic migdałami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Olaa

30.11.2011 09:33
pyszny

buksiak12

11.09.2010 17:15
aż ślinka leci

buksiak12

11.09.2010 17:15
aż ślinka leci

buksiak12

11.09.2010 17:15
aż ślinka leci

Dorota71

11.09.2010 16:25
mniam mniam mniam

Dorota71

11.09.2010 16:25
mniam mniam mniam

Emilia22

11.09.2010 15:47
super przepis

Emilia22

11.09.2010 15:47
super przepis

Emilia22

11.09.2010 15:47
super przepis

Ela20

28.06.2010 10:43
Fajny i łatwy mazurek.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat