Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż zapiekany z jabłami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 woreczki
śmietana 18 proc 200 gram
cukier puder 1/2 szklanki
jabłka 4 sztuki
cynamon do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż zapiekany z jabłami

Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Śmietanę mieszamy z cukrem pudrem. Jabłka ścieramy na tarce i mieszamy z cynamonem. Na dnie garnka kładziemy 1 woreczek ryżu, na niego jabłka i na górę drugi woreczek. Wkładmy do piekarnika na 20 minut. Podajemy ze słodką śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak