Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gorzka czekolada 400 gram
jajko 12 sztuk
cukier 4 łyżki
woda zimna 8 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Mus czekoladowy

czekoladę łamiemy na małe kawałki, wrzucamy do garnka. Dolewamy zimną wodę i rozpuszczamy na małym ogniu, ciągle mieszając. Do rozpuszczonej masy dodajemy po jednym żółtku, cały czas mieszając.
Z białek ubić pianę. Wymieszać z masą czekoladową i cukrem.
Przełożyć do pucharków i do lodówki na około 3 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona43 01.12.2011 15:08
super uwielbiam czekoladowe musy:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak