Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb paprykowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 400 gram
płatki papryki 2 łyżeczki
sól 1 łyżeczka
masło 2 łyżeczki
drożdże suche 1 opakowanie
woda 250 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb paprykowy

Wszystkie składniki wyrabiamy do uzyskania gładkiej masy. Odstawiamy do wyrośnięcia na około 2 godziny. Po wyrośnięciu wyrabiamy ponownie i wkładamy do foremki. Ponownie czekamy aż wyrośnie, ale już tylko 40 minut. Wkładamy do nagrzanego piekarnika w temp 180 st i pieczemy do suchego patyczka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak