Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada wiśniowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4
cukier 18 dag
mąka krupczatka 20 dag
proszek do pieczenia 1/3 torebki
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 płatki
wiśnie 40 dag
śmietana kremówka
cukier puder 5 dag
cukier waniliowy
twaróg 40 dag
dżem wiśniowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada wiśniowa

Ubij żółtka z połową cukru. Białka i resztę cukru ubij na sztywno. Połącz obie masy i dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj. Ciasto wylej na blachę. Piecz ok. 15 minut w temp. 180 stopni. namocz żelatynę, a gdy napęcznieje odciśnij i zalej 50 ml śmietany. Podgrzej. Resztę śmietany ubij i dodaj do twarogu. Dodaj rozpuszczoną żelatynę. Biszkopt posmaruj dżemem, a następnie kremem. Na wierzchu rozłóż wiśnie bez pestek. Zwiń w roladę. Pozostaw do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anna186 15.11.2011 16:25
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak