Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem ze skwarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 40 dkg
woda 1 szklanka
jajko 1 szt.
sól
mieso rosołowe 50 dkg
cebula 1 szt.
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem ze skwarkami

CIASTO: woda używana do przygotowania ciasta powinna być gorąca. Z mąki, wody i jajka wyrabiamy ciasto. Następnie należy rozwałkować i wykrajać kółka. Nakładamy nadzienie, zaklejamy i wrzucamy na gotującą wodę.
NADZIENIE: Ugotowane mięso rosołowe mielimy. Mieszamy z posiekaną, zrumienioną cebulą. Doprawiamy solą i pieprzem. (Można dodać jeszcze trochę ugotowanej, poszatkowanej kapusty kiszonej).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgosia6 21.12.2011 15:20
moje ulubione
jolanta19 16.11.2011 18:56
pycha
Ewa95 08.11.2011 21:13
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak