Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizzeryjki na pomidorowym spodzie

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 45 dag
ser maślany 10 dag
szynka drobiowa 10 dag
drożdże świeże 4 dag
pomidory pieczone 4 dag
oliwa 1 łyżka
cukier 3/4 łyżeczki
sól 3/4 łyżeczki
ketchup łagodny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pizzeryjki na pomidorowym spodzie

Pokruszone drożdże umieścić w szklance. Dodać cukier, oliwę z oliwek i pieczone pomidory. Wymieszać składniki. Uzupełnić szklankę ciepłą wodą.

Do misy przesiać mąkę pszenną. Dodać sól i zawartość szklanki. Wyrobić gładkie ciasto. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na 2 godziny. Ciasto ponownie wyrobić i podzielić na sześć równych części. Każdą z nich rozwałkować na dowolny kształt, posmarować odrobiną ketchupu i posypać przyprawą do pizzy. Na każdej części ułożyć szynkę drobiową i ser maślany.

Pizzeryjki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 8 minut w temperaturze 220°C. Podawać gorące, wyjęte prosto z piekarnika i udekorowane ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawel6 08.12.2011 08:15
Fajny przepis
Misiek1 30.11.2011 15:10
Jak dla mnie - idealne:)
aguus 18.11.2011 06:40
Wyglądają apetycznie:)
Gosia40 13.11.2011 11:06
Bardzo apetyczna propozycja:)
smakowita 12.11.2011 20:54
świetny przepis ,a prezentacja taka ,że aż cieknie mi ślinka
MAR3STA 08.11.2011 22:22
właśnie dzisiaj miałam na nie ochotę
MAR3STA 08.11.2011 22:22
właśnie dzisiaj miałam na nie ochotę
aginaa 08.11.2011 15:56
pyszne
iziona 08.11.2011 07:43
Bardzo fajny pomysł na spód

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak