Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŻUREK

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kwas żytni 3-4 łyżki
mąka żytnia 4-5 łyżek
wędzony boczek 3-4 dkg
woda 1 1/2 l
sól
majeranek
marchewka

Przepis i sposób przygotowania na: ŻUREK

Kwas żytni wymieszać dobrze z letnią wodą i mąką. Pozostawić na 1-2 godzin. Następnie gotujemy ok 30 min, dodajemy marchewkę. Przyprawiamy solą, pieprzem. Można dodać do żuru suszone grzyby, ale należy je przed gotowaniem namoczyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 04.01.2012 10:18
smacznie wygląda...
ronald88 17.12.2011 10:18
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak