Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 10 sztuk
majonez tradycyjny 3 łyżki
cebula 1 sztuka
pomidor 1 sztuka
sałata 1 liść
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowana

1. Gotujemy jajka na twardo
2.Wszystkie jajka poza jednym dzielimy na pół
3. Wyciągamy żółtka i mieszamy je z majonezem, cebulą i przyprawami
4. Nadziewamy jajka przygotowaną masą

Pomidora dzielimy na pół- wydłubując środek. Jajko, które nam pozostało wykorzystamy jako trzonek grzybka (odcinamy kawałek na dole-tak aby stał pionowo) na niego nakładamy pomidora i majonezem robimy muchomorkowe kropki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 01.12.2011 01:16
taki muchomorek tobym zjadła...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak