Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka pieczona na soli.

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól 40-50 dag
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka pieczona na soli.

Mięso umyć i dobrze osuszyć ręcznikiem papierowym. Na brytfannie rozłożyć papier do pieczenia.Na środku nasypać górkę z soli a na niej nasz kawałek karkówki, tak aby cały kawałek leżał na soli. Wstawić mięso do piekarnika i piec 2 godziny w temp.200 stopni. Zapewniam,że mięso jest pyszne i wcale nie jest słone. Wierzch się ładnie przypiecze a w środku jest soczyste i smaczne. W dodatku nie potrzeba niczym przyprawiać ani smarować. Podałam mięso pokrojone w plastry z opiekanymi ziemniakami (opiekałam pod koniec pieczenia mięsa na niższym poziomie piekarnika-więc mamy tzw. dwie pieczenie przy jednym ogniu) i buraczkami zasmażanymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 10.09.2012 09:02
super pomysł na obiad
maciek7 21.05.2012 21:08
super
Justyna Jussstiii 11.11.2011 10:14
super
agnieszka137 07.11.2011 22:58
ciekawy przepis na smaczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak