Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z wołowiny

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miękkie mięso wołowe 60 dag
czosnek 2 ząbki
cytryna 1/4 szt
śmietana 8 łyżek
olej 3 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
sól 1 szczypta
rosół z kury Kucharek 3/4 szklanki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
wino czerwone wytrawne 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z wołowiny

Mięso umyć, osączyć, pokroić w kostkę i obsmażyć na oleju. Cebulę obrać i pokroić w półplasterki. Czosnek obrać i zmiażdżyć. Cebulę zarumienić na oleju pozostałym po mięsie, oprószyć papryką, wlać bulion i wino. Dodać pozostałe składniki (oprócz śmietany) i dusić pod przykryciem na małym ogniu do momentu uzyskania miękkości mięsa. Dodać śmietanę, wymieszać, podgrzać i podawać z kaszą jęczmienna, ugotowaną na sypko oraz z surówką sezonową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 28.10.2011 08:01
super
magical66 06.05.2011 22:19
polecam- bardzo dobre
Adamorek 22.04.2011 14:16
pyszne
Jaheira11 22.02.2011 11:37
pyszności:)
berys18 04.02.2011 07:25
uwielbiam wołowinę
Tika4444 24.01.2011 08:37
gulasz z wołowiny zawsze jest pyszny
szajba2 20.01.2011 14:41
dobry gulasz nie jest zły
Babciagramolka 23.12.2010 21:28
Dobry gulasz to po prostu dobre danie
rakow2
rakow2 09.10.2010 18:36
gulasz dobra rzecz
Barbara55 03.09.2010 18:05
coś konkretnego
dasada1 03.08.2010 17:00
Uwielbiam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak