Pieczeń rzymska z jajkiem

Pieczeń rzymska z jajkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielona wołowina

    0,5 kg
  • jaja na twardo

    3 szt
  • bekon

    100 g
  • cebula

    1 szt
  • pęczek natki pietruszki

  • sól, pieprz, papryka słodka

  • groszek zielony

    200 świeży
  • jaja

    2 szt
  • bułka czerstwa

    1 sz
  • tymianek

    0,5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Mięso zagnieść z wyciśniętą bułką, posiekaną cebulką i natką pietruszki. Przypracić tymiankiem, sola, pieprzem i papryką; dodać groszek.
2. Mięso rozwałkować.
3. Pośrodku ułożyć obrane jajka, ulepić bochenek.
4. Obłożyć plasterkami bekonu.
5. Włożyć do żaroodpornego naczynia, nie przykrywać.
6. Podlać 2 łyżki wody.
7. Piec w rozgrzanym piekarniku 20-30 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ewelina/bunia

18.11.2010 10:54
pyszne

Anna210

03.10.2010 10:49
pychaaaaa :)

swic

01.07.2010 09:12
Znam ten przpis, polecam!

Zofia12

28.06.2010 08:45
Bardzo pyszne i w miarę tanie !!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat