Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka górnicza

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4 szkl
mleko 2 szkl
margaryna 250 gram
jajko 3 szt
cukier 1,5 szkl
Soda oczyszczona Prymat 4 łyżeczki
kakao 3 łyżeczki
rodzynki
cukier puder
dżem 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Babka górnicza

Margarynę, jajka, cukier i dżem lub konfiturę utrzeć na gładką masę. Dodać kakao, mąkę, mleko i sodę. Póżniej dodajemy rodzynki i calość delikatnie mieszamy. Calość wlewamy na blachę wyłożoną wcześniej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 45 min. Po upieczeniu i przestygnięciu posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 11.09.2012 13:23
super
Kate131 23.07.2012 07:29
no tez jestem ciekawa tej nazwy:)
Natasza Edyta 23.05.2012 10:07
A mnie ciekawi dlaczego górnicza ?
Natasza Edyta 23.05.2012 10:07
A mnie ciekawi dlaczego górnicza ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak